Go to Top

Riffelskydning

Riffelskydning skydes enten med kortdistance- eller med langdistanceriffel.

Kortdistance (15 m og 50 m) skyder vi med salonriffel, kaliber 22, eller med luftriffel. Foreningen har våben og øvrigt udstyr, som man kan låne.

Langdistance (200 m) skyder vi med langdistanceriffel, kaliber 6.5. Foreningen har våben, som man kan låne.

Der skydes mod et moderne, elektronisk markeringsanlæg. Det betyder, at skiven, man skyder mod, også bliver vist på en skærm, der står ved siden af skytten, hvor skuddene markeres. Herefter laves der et print af skydningen med resultatet. Resultaterne bruges til træning og optimering af skyttens daglige træningsindsats, samt til at måle skyttens resultater.

Når vi træner, vil der altid være  instruktører eller trænere til stede til at hjælpe skytterne.

sommersæsonen skyder vi på vores udendørs baner på enten 50 m eller 200 m. Der kan skydes liggende, stående og knælende, og der er forskellige hjælpemidler til de enkelte stillinger.

En serieskydning på 50 m skydes med kaliber 22 og består i starten typisk af et antal prøveskud samt 20 gældende skud, enten skudt liggende eller med 10 skud liggende og 5 skud i henholdsvis stående og knælende. Resultatet bliver ført ind i vores resultatbog, hvor samtlige skytter er opført. Man bliver sat i klasse med jævnbyrdige skytter.

For 2oo m gælder, at man har forskellige skydninger, enten kun liggende, eller som på 50 m en kombination af liggende, stående og knælende.

Herover deltager foreningen også i terrænskydninger med gevær. Snak med instruktørerne og hør mere om denne spændende skydning.

vintersæsonen træner vi på vores indendørs 15 meter baner, hvor vi skyder med kaliber .22 eller med luftriffel. Der kan skydes stående med eller uden støtte, og en serieskydning består i starten typisk af 20 skud, senere af 30 eller 40 skud.

Vil man have flere udfordringer, kan man vælge Dansk SkytteUnions discipliner, hvor man indendørs skyder 60 skud, og hvor skiven, man skyder mod, er noget mindre, og hvor man udendørs på  50 m skyder skyder serier med 30 eller 60 liggende, halvmatch med 20 skud eller helmatch med 40 skud i henholdsvis liggende, knælende og stående.